LOS Gruppen sikrer arbeidsplasser på Bømlo ved kjøp av maskinpark

LOS Gruppen
-
3/11/2022

LOS Gruppen går til innkjøp av unik maskinpark på Rubbestadneset i Bømlo, og sikrer med dette flere arbeidsplasser for tidligere oppbuds-oppsagte arbeidere.

Tidligere i høst ble det meldt oppbud fra et annet selskap vedrørende videre drift av maskinparken, hvor 25 ansatte mistet jobben. Nå ønsker LOS Marine å ansette tidligere arbeidstakere i maskinparken under sitt selskap.  

Konsernsjef Jakob Særsten omtaler kjøpet som en gladnyhet for lokalsamfunnet;

- Det ville vært et stort tap for Bømlo-området om denne maskinparken skulle forsvinne. Nå er driften, samt flere arbeidsplasser, sikret videre under LOS Marine. Rett og slett, en gladnyhet for Bømlo.

Det vil bli en gradvis oppstart fra 1. november, da LOS Gruppen overtar parken, og maskinene forventes å være i drift innen 2-3 uker etter overtakelse.

LOS Gruppen er allerede vel etablert på Rubbestadneset, med 65 ansatte i LOS Marine som betjener dokken, samt elektriske tjenester betjent av LOS Elektro. Nå får de samlet alle i ett hus.  

Jakob Særsten fortsetter;

- Det er en unik og viktig maskinpark, som har blitt brukt til å produsere motorer, propeller og lignende til alle typer skip. Parken er lett tilgjengelig for alle, og vi satser med dette stort på nye kunder i ulike segmenter. Størrelsesmessig er den helt unik i Norge og Europa.  

Daglig leder for LOS Marine, Olav Hilmar Koløy, ser på innkjøpet av maskinparken som en positiv nyhet.

- Det er en styrke for hele Rubbestadneset at vi klarer å bevare maskineringen her. Dette er også stort for både nye og eksisterende kunder, og vi ser frem til å starte opp maskinparken under LOS Marine.  

Leif Bjarne Hope, Produksjonsleder Maskinering i LOS Marine, sammen med Olav Hilmar Koløy, Daglig leder foran den nyinnkjøpte maskinparken.[/caption]

Gjenforenes etter 10 år

1. november 2012 varslet Wärtsilä at de la ned produksjonen på Rubbestadneset. Da skilte de vei med det som nå kalles LOS Marine, som også var en del av Wärtsilä. Nå, nøyaktig 10 år senere, blir de gjenforent i LOS Marine.

Interessert i noen av våre tjenester?

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg?