Hvordan innkjøperen Lisbeth Lunde kombinerer interessen for det maritime og miljøet

LOS Gruppen
-
3/8/2023

LOS Marine har en stolt tradisjon på over 120 år, og har sterke røtter til Rubbestadneset, et tettsted på nordøstsiden av øya Bømlo. Sjølivet er en naturlig del av hverdagen for innbyggerne her.

Lisbeth Lunde er ansvarlig for lager og innkjøp hos LOS Marine. Hun har alltid vært aktiv på sjøen, og hadde sin egen båt allerede fra 4 års alderen. Derfor var det naturlig for henne å velge en karriere i den maritime verden. Vi har tatt en prat med henne for å høre hennes historie.

-Min familie har en sjøfartstradisjon, så det ligger nok litt i blodet, forteller Lisbeth.

- LOS Marine har alltid hatt et godt rykte når det gjelder service, arbeidsmiljø og verdier, og det gjorde valget om å jobbe i selskapet veldig enkelt.

Lisbeth Lunde på Nor-Shipping messen i 2023
Hvordan startet du karrieren som innkjøper?

- Jeg begynte som hjelpearbeider på min forrige jobb. Etter to måneder ble jeg overført til lageret, hvor jeg fikk ansvar for noe innkjøp. Etter hvert fikk jeg også hjelpe innkjøperen med større prosjekter. Det var da jeg innså at dette var det jeg ønsket å jobbe med, og jeg satte meg som mål å bli innkjøper. Nå er en av de mest interessante delene av jobben min å lære nye ting om hvordan systemene fungerer på skipene.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din nå?

- Hverdagen min er alltid variert. Jakten på spesifikke deler og samarbeidet med ulike leverandører gjør at dagene flyr forbi. Som ansvarlig for lageret og innkjøp får jeg være med på alle prosjekter og følge med på utviklingen innenfor fornybar energi. Det skjer mye, og alle tar miljøet på alvor - det merkes tydelig.

Selv om Lisbeth har stor interesse for sjøen og skip, viser hun også engasjement for miljøet. Hun har som mål å være bevisst og ta miljøvennlige valg hver dag.

- Da vi skulle flytte til nye kontorlokaler i LOS Marine, måtte vi kjøpe noen lettvegger for å skille kontorene. I stedet for å kjøpe nytt, fant jeg en gjenbruksbutikk som solgte brukte kontormøbler og diverse, og de hadde akkurat det vi trengte!

Lunde understreker ønsket om å fokusere på å spare miljøet gjennom gjenbruk, redusering av fraktbehov og å finne flere gode miljøvennlige alternativer både på jobb og hjemme.

Å jobbe med sjøen og skipene gir Lisbeth arbeidsglede og motivasjon. Hun forklarer at det maritime alltid har vært en viktig del av livet hennes.

- Selv bare å gå langs kaien her gir meg positiv energi hver eneste dag, smiler Lunde

Lisbeth forteller videre at hun alltid har hatt stor kjærlighet til havet og tilbrakt mye tid på sjøen med venner og familie, hvor de fisker og utforsker.

- Når man hører om all forurensningen og alt som skjer med miljøet og havet, kan det være demotiverende. Men heldigvis har vi mange flotte kollegaer i LOS Marine som jobber proaktivt for en grønnere hverdag. Jeg skal hvert fall gjøre det jeg kan for å bidra til et mer miljøvennlig maritimt samfunn!

Interessert i noen av våre tjenester?

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg?