40 montører og lærlinger stod for elektroinstallasjon av Europas lengste sykkeltunnel

LOS Gruppen
-
27/4/2023

Europas lengste gang- og sykkeltunnel åpnet i Fyllingsdalen

Den 15. april 2023 ble snoren for Europas lengste gang- og sykkeltunnel endelig klippet. Åpningen ble feiret med fylkesordfører, Jon Askeland, som klippet det seremonielle båndet samt sykkelparade, tunnelløp, og kulturinnslag!

Den 3 kilometer lange tunnelen er en del av Bybane prosjektet til Fyllingsdalen i Bergen. Som del av byggetrinn 4 av Bybane prosjektet leverte også LOS Elektro lavspentinstallasjoner til prosjektet.

Fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland

LOS Elektro fullførte spektakulært lys-prosjekt i Bergen

Det omfattende prosjektet har inkludert ca. 3000 lysarmaturer av forskjellige typer, 10 tunnelvifter, 5000 meter med kabelgater, og ca. 60 000 meter med kabel, samt en mengde tavler og UPS’er. Alt dette ble installert i løpet av 3 måneder. LOS Elektro har også hatt ansvar for lysstyring og prosjektering for tunnelen.

 

-Nøkkelen til suksessen har vært planlegging og god kommunikasjon, Fredrik Dale Urke, prosjektleder i LOS Elektro.

Han takker en godt engasjert prosjektledelse-gruppe og montører som elsker å se ting som blir bygget.

Arbeidet startet i sommeren 2020 med prosjektering, innkjøp og planlegging. På topp var det 40 montører og lærlinger i arbeid i tunnelene. Prosjektlederen sier det ble en del lange dager for å gjennomføre prosjektet innen tidsfristen.

LOS Elektro har også hatt hovedbedriftsansvar i Fyllingsdalstunnelen. Det betyr en stor del koordineringsarbeid som skal bli gjort samtidig som elektroinstallasjoner.

 

Elektrisk arbeid med grønn kjerne

LOS Elektro brukte hovedsakelig elektriske lifter i gang- og sykkeltunnelen gjennom Fyllingsdalstunnelen, da de har hele 24 av totalt 27 lifter som er elektriske.

Prosjektleder i LOS Elektro, Fredrik Dale Urke, forteller at de prøver så godt de kan for å gjøre hele bil- og anleggsparken deres grønn og elektrisk. Videre forklarer han at de er stolt over å kunne inspirere leverandører til å tenke mer miljøvennlig. Forpakningen av nødvendig utstyr fra leverandører har vært i komprimert forpakning for å spare emballasje og utstyret ble levert med tog istedenfor med skip.

  

-Dette er et viktig prosjekt for Bergen, og dermed for oss, sier Urke.

Å bidra til at det gjennomføres på en god og miljøvennlig måte, er en av grunnene til at vi er ekstra glade for å være med på prosjektet, fortsetter Urke.

 

Interessert i noen av våre tjenester?

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg?